Egy wannabe vlogger blogja egyenesen a kanapéról

Couch Club

Couch Club

Ellepték a Facebookot az értelmetlen események...

Ezzel párhuzamosan felpörgött a tanfolyamipar

2016. július 28. - Couch Club Szunyi

Lehet, hogy én éltem eddig egy kő alatt, de egy újabb idióta trend jelent meg a napokban. Csak a héten több mint féltucat olyan Facebook-eseményre hívtak be az ismerőseim, aminek az ég világon semmi értelme nincs. 

but-why-meme-generator-but-why-e7b637.jpg

Kezdődött minden a Spirituális kecskeszelídítés polinéz sámándobbal intenzív kurzussal, amelyre a bejegyzés írásának pillanatában már több, mint tízezren jelezték részvételi szándékukat... De van itt koala modell tanfolyampokémon otthonszülés tanfolyamországos lajhár találkozó, sőt, csigaidomító tanfolyam is. A kedvencem (nem) mind közül azonban a Meztelencsigáknak ingatlanközvetítő professzionális OKJ-s tanfolyam haladóknak, ami mondjuk nyelvészeti szempontból is megérne egy tanulmányt.

Én meg kapom sorban a meghívásokat, és nézek ki a fejemből, hogy most mivan? Ez vicces? Ha igen, akkor valaki magyarázza már el, hogy mégis miért. Ez valaminek a kifigurázása (mondjuk pont a Pokémon go-nak)? Mi az üzenet? Mi a mögöttes tartalom? Vagy én vagyok túl sótlan, hogy nem látom semmi értelmét? 

A fenti kérdéseket feltettem többek közt egy pszichológus ismerősömnek is, aki szintén visszaigazolt egy ilyen eseményt. Pont ugyanannyit tudott mondani, mint a többi ismerősöm, hogy hát, ez vicces, ezen felül pedig hozzátette, hogy aggódjak inkább a pokémon go miatt. Köszi, megvolt. Ha valaki tud ennél mélyebb gondolatokat hozzáfűzni, akkor azt várom a kommentek közé. 

Ennyire unatkoznak az emberek? Komolyan irigylem őket, mert mostanában nekem még arra sincs időm, hogy a kedvenc sorozataimat kipörgessem. Az egész annak fényében értelmezhetetlen, hogy a facebook egy ideje már értesítésekkel bombázza az embereket az eseményrészvételek kapcsán - ez engem sokszor még a valódi eseményeknél is zavarni szokott.

4bf969b30d000cc9e837be61274b0ca7dcb1df5c8ff2a63e4caf500c92743520.jpg

Az első ilyen kamuesemény, amire emlékszem a Marty McFly Arrival Party volt, aminek az istenért sem sikerült megtalálni a facebook-eseményét, de a lényege ugye az volt, hogy a kultikus Vissza a jövőbe sorozatban, amikor Marty a jövőbe utazik, akkor 2015. október 21. a céldátum. Ennél az eseménynél még volt is mögöttes tartalom, hiszen egy popkulturális igazodópont volt, és tudhattuk, hogy aki jelzi a részvételét, az diehard Vissza a jövőbe fan, és ennek egyeneságú következményeként k*rvajóarc, 

Na de kezd elmenni a bejegyzés a bezzeg régen kategóriába, aminél semmit nem utálok jobban. Pont erről írt számot a Belga is, ami ellentétben az idióta eseményekkel, baromi vicces. Elsősorban azért. mert szól is valamiről, nem csak úgy van.

 

Ha tetszett a bejegyzés, like-olj, kommentelj, vagy oszd meg.
Ha nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről, akkor kövess a facebookon:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchclub.blog.hu/api/trackback/id/tr488919198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2016.07.30. 00:18:57

Ingerszegény környezetben terjednek jól az ingergazdagságot ígérő élmények. Mindez csak azt jelzi, hogy a júzerek ingerküszöbe folyamatosan emelkedik és már magasabban van, mint a valóságtól elvárható események. Így muszáj ráígérni. A jövő a hipervalótlan kalandoké! Ezt nyújtani olcsón és gyorsan pedig csak a virtuális valóság képes.

inebhedj - szerintem 2016.07.30. 09:30:53

Nagyon veszélyes vizekre evez a gondolatmenettel a szerző, hiszen ha elfogadjuk a felvázolt inerciarendszert, jelen mű nyomán jogosan merül fel a kérdés: és ennek a posztnak mi értelme van? És ennek (bármelyik) a hozzászólásnak? Meg egyáltalán, mi értelme volt megtanulni írni-olvasni, ha eme tudás birtokában posztokat és hozzászólásokat körmölünk?

VálaszdaJövőt 2016.07.30. 09:31:37

Valószínleg a szerző ismerősi körével vannak az alapvető problémák. Az én ismerőseim között egy ilyen esemény meghívóját nem láttam még...

Lucifer Morningstar 2016.07.30. 09:40:38

Nagy probléma. Az intelligencia hiánya miatt vannak olyan "ismerőseid" akiktől ezeket kapod, és ugyanezen hiány miatt nem tudsz elegánsan átlépni fölötte és alapból ignorálni.
Nehéz életed lesz.

Dr_utcai_arcos 2016.07.30. 09:59:25

Nekem lenne tippem, de szerintem nagyon berágnának a szoptassunk a Bazilika előtt esemény résztvevői...

Dr_utcai_arcos 2016.07.30. 10:00:53

@VálaszdaJövőt: @Lucifer Morningstar: mivel senki nem igazolja vissza a barifelkéréseteket a Facén, így könnyű...

Lángharcos 2016.07.30. 10:47:38

Nem kell megijedni attól, hogy valami nonsense vagy szürreális. Igen, van idejük rákattintani és esetleg ökörködni a témában. Az ő idejük, ne szabd már meg nekik, hogy mire fordítják.

Ha nem érdekel, letörlöd és mész tovább. Vagy el se olvasod a címen túl. Mit számít, hogy a haverjaid kaktuszt idomítanak agility-re, vagy virágkötészeti kultúrális eseményre mennek, ha nem érdekel, egyiket se olvasod ennél tovább.

Szelid sunmalac 2016.07.30. 11:25:40

Van aki nem ert/szereti Monthy Pyhon-t meg a Besenyo csladot, en meg nem ertem/szeretem Fabry-t meg a sitcomokat. Ennyi. De errol posztot irni baszki. Azert TE jobban raersz mint aki rakanntint valamira, ami vicces neki.

Mr. Waszabi 2016.07.30. 12:36:14

Na, meghallgattam a Belgát. Véletlenül az imént hurcolkodott előttem egy Trabant 601-es. Igazi Trabant szag volt - az én autómban. Elég kellemetlen volt...szóval, nem volt minden olyan fsza régen se...

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.07.30. 12:56:17

@steery: azta, köszi a kommentedet! sikerült megmutatnod, hogy mégis lehet ezekben az eventekben valami előremutató. kudos. mondjuk az más kérdés, hogy én vr-ban sem vennék részt pokémon otthonszülés tanfolyamon :)

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.07.30. 13:03:28

@inebhedj - szerintem: szia, köszi a kommentedet. én a magam részéről ennek a bejegyzésnek, és az egész blognak a kapcsán hiszek abban, hogy értelmes gondolatokat, valódi értékeket osztok meg, vagy ha ezt valaki nem osztja, akkor legalábbis egy világnézetet, ami lehet, hogy szelsőséges, de mégis többet mond, mint egy ilyen esemény. lehet hogy valakit inspirál arra, hogy továbbgondolja a történetet, és rávilágitson egy olyan aspektusára a témának, amire én nem is gondoltam. és ez tök jó. lásd, első komment. szerintem már nem volt hiábavaló

rozsomák 2016.07.30. 13:06:20

Megnyugtatlak.
Régen is ugyanennyi hülye volt a világon, mint ma, csak a publikálás és nyilvánosság elé kerülés költséges volt, a pénz pedig egy komoly szűrő volt. Nem kaptál baromságot

Manapság az ingyenességnek hála - emilezni, fb-zni, blogot vezetni és egyéb módon zavarni másokat - mindenki szabadon megteheti azt, amire régen még nem szánt volna pénzt, emiatt sokkal több baromság híre jut el hozzád.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.07.30. 13:07:35

@Mr. Waszabi: pont ez a lényeg, ezt az egész bezzeg régen hozzáállást figurázzák ki: "Bezzeg régen minden jobb volt - Akárki akármit mond - Mondom, régen minden jobb volt - Nem nyitok vitát, jobb volt" szerintem zseniális

rozsomák 2016.07.30. 13:08:00

@Couch Club Szunyi: "az egész blognak a kapcsán hiszek abban, hogy értelmes gondolatokat, valódi értékeket osztok meg,"

na most ezzel ugye mindenki így van, mindenki az tartja magáról, hogy ő okos, okosabb, mint az átlag, őneki vannak értékei, másoknak meg nincsenek. stb.stb.
uncsi.

Mr. Waszabi 2016.07.30. 13:11:19

@Couch Club Szunyi: azért volt , ami tényleg jobb volt. A becsület mondjuk fontosabb érték volt - másunk se volt akkor. Én nem bánom, hogy abban a korban nőttem fel - hasznát láttam. Emberi értékek vonatkozásban nem volt akkora szakadék a nyagszüleim Horthy-korszakbeli értékrendje és szocreálbeli közt, mint emezek és a mai közt. Ha élne a nagyanyám, azt mondaná, istentelen a mai emberek, és tényleg igaza lenne. De nem él már, szerencséjére, különben dobna egy hátast.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.07.30. 13:17:05

a személyeskedésekkel nem tudok, de nem is igazán akarok mit kezdeni, köszi, hogy generáljátok a buzz-t, ez mindenképpen jó :) mindenki azzal szórakoztatja magát, amivel akarja, engem nem zavar, legyen akármennyire primitiv. próbálom kiszúrni az ilyen semmitmondó, alja dolgokat az életemből, több-kevesebb sikerrel, viszont a jogot arra, hogy lerjam a véleményemet az idiotizmus aggasztó (ettől függetlenül lehet, hogy csak látszolagos) novekedéséről fenntartom.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.07.30. 13:19:34

@Mr. Waszabi: egyértelmú, volt ami régen volt jobb, van olyan ami manapság, ez természetes.

Mr. Waszabi 2016.07.30. 13:33:07

@Couch Club Szunyi: :) hát a Lada gyújtásállítást, meg a karburátor biszbaszolást nem bánom, hogy elfelejthettem :) (A mostani autómban 126 ezer km van, de féken, olajon, szűrőkön, meg vezérlésen kívül mást nem cseréltem rajta. De. Soha nem hagyott cserben, nem volt meglepi.)
Szóval, vannak dolgok, amik jobbak. Ja, nincs nyáron vízszünet, amikor a harmadikra már ne megy fel a víz, és az áramszünet is igen ritka. Ma az a para, ha a FB vagy a Google megáll egy időre... :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.07.30. 14:06:38

kezdésnek nézzél több monty pythont.
bár nem tudom hogy ki lehet-e gyógyulni a veleszületett humortalanságból.

upho 2016.07.30. 15:13:09

Poszter tectok unalmas vagy

inebhedj - szerintem 2016.07.30. 15:26:54

@Couch Club Szunyi:

Lehet, hogy így van, bár ezt a vonalat kis hazánkban Besenyő Pista bácsi már csúcsra járatta, mikor rávilágított arra, milyen lehetetlen és fölösleges küldetés is a kőolaj-finomítás.

Én a magam részéről Dr. Josef Paul Schimmerwagens-Fürtz, a híres tibeti onkológus álláspontját osztom, aki így fogalmazott korszakalkotó művében: "Mondjon le és több pénzt!"

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.07.30. 19:59:59

@rozsomák: @upho: Erre tényleg csak azt tudom mondani, h valószínűleg ez a blog nem nektek szol

rozsomák 2016.07.30. 22:21:19

@Couch Club Szunyi:
Visszatérve arra, amit 2016.07.30. 13:06:20-kor írtam, de nem olvastad el.

Az ingyenesség az oka annak, hogy sok baromságot kapsz ma a levládádba, fb-oldaladra stb.
Ez lett volna régen is, ha akkor is lett volna ingyen kommunikációs csatorna, mint az utóbbi 15-20 évben van.
Szerinted, ha mint régen a postán pénzért kéne feladni ugyanazt, amit ma kapsz, ezekből mennyit kapnál ? Élőszóban, a tábortűz mellett mondanák el neked ugyanezeket a marhaságokat, de nem küldözgetnének ilyeneket.

De ha ma mondjuk csak 2 fillér lenne partnerenként, címenként egy megosztás vagy egy email, ennek a töredékét se kapnád.

És Te vagy az élő példa rá.

Mert Te se blogolnál ma, ha nem ingyen lenne, hanem mondjuk 5 forintot kérne egy posztért a blog.hu, hogy ennyiért teszi közzé a felettébb okos gondolataidat és a reagálásokat.

Szóval haver, ha ingyen van minden, akkor ott olyat is kapsz, amit nem is akarsz.

Őrültségeket, hasznavehetetlen holmikat, idegzsibbasztó baromságokat és közte minden egymilliomodik olyan, ami olvasásra méltó.
Ami ingyen van, az gagyi, ezt te is tudod, nem értem, min csodálkozol.

Szóval megint az átkozott pénz, mint szűrő.... anélkül ez van, látod.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.07.31. 01:19:07

@rozsomák: En ezzel úgy vagyok, h az ingyenesség egyszerre átok es áldás. Nyilvan rengeteg trash kerül fel a netre amiatt mert kvázi ingyen van. Ugyanakkor ha nem lenne ingyen, nem lenne pl Hollywood hírügynökség sem, ami akárhonnan is nézzük a magyar kontentgyartas egyik kiemelkedő bázisa. En tudom, h az en blogom is ebbe a kategóriába tartozik, meg ha te a szarkasztikus megjegyzéseidből ítélve másképp is gondolod. Azt pedig újra mondom, h velemenye (ugyanúgy, mint neked vagy nekem) mindenkinek leher

rozsomák 2016.07.31. 01:41:59

Na látod, erről van szó. Azért tudsz blogolni, mert ingyen van.
És mi ezt a szart is az arcunkba kapjuk, mint minden mást.

KIcsit ugyan narcisztikus vagy a saját blogoddal kapcsolatban - hisz nem mások véleményét idézed, hogy a te blogod milyen minőségű, hanem saját magadat - másoknak ettől gyökeresen eltérhet a véleménye és akkor majd te fogod eldönteni, hogy kinek van igaza, hát persze, hogy neked, ehhez a logikához csak gratulálni tudok.. Tényleg olyan vagy, mint a bolond a bolondokházában, ő csak tudja, hogy ki a Napóleon, hát ő!!

Azt azért hidd el, hogy nem véletlenül alakult ki a hosszú évezredek alatt az, hogy sehol a világon nem fogadják el mérvadónak a saját magunkról alkotott véleményt - szép is lenne, ha mi lennénk a saját ítélőbíráink - hanem azt, hogy mi milyenek vagyunk, azt mindig mások döntik el - pl. az iskolában a gyerek saját magát osztályozná vagy a munkahelyen a munkaerő saját magát bírálná el vagy a bíróságon a gyilkos csak közölné, hogy márpedig ő nem az és ezt higgye el mindenki.
Vagy képzeld már, hogy a bolondok házában a bolondra lenne bízva, hogy ő Napóleon tényleg...

Nyugodtan bízd a minősítést másra, az valszeg objektívabb lesz, mint a saját magad dícsérete, hogy te mennyire egy fasza gyerek vagy, csak a mások a hülyék, az összes többi ember, hogy ezt nem látja.
Mindenki hülye csak te vagy a helikopter..hát persze..

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.07.31. 06:24:23

@rozsomák: nézd, gondolom ismered azt a mondást, hogy a vélemény olyan, mint a segglyuk. mindenkinek van, de senkit sem érdekel. a tiéd is ilyen. de nem esek túlzásokba, tisztában vagyok vele, hogy az enyém is.
mégis valamiért már négyszer vetted a fáradságot, hogy idegyere, és barokkos, vitriolban gazdag körmondatokban, elmagyarázd nekem, hogy amit csinálok az egy szar, és én amúgy is egy bolondokházából szabadult hülye vagyok, aki napóleonnak hiszi magát... ha ténylegesen így lenne, akkor te lennél a legnagyobb hülye, hogy erre pazarlod az idődet.
két dolgot tudok elképzelni, ami indokolja ezt. az egyik, hogy mégiscsak hatással vannak rád annyira az írásaim, hogy négyszer is idegyere és megmondd nekem a frankót. a másik az, hogy annyira nolifer vagy, hogy ez a legjobb szórakozásod, hogy megpróbálsz másokat lerombolni a földig. elsősorban a te érdekedben remélem, hogy az első opció áll közelebb a valósághoz, mert amúgy az érezhető, hogy az iq-d bőven átlag feletti, és értelmes gyerek vagy, épkézláb gondolatokkal. épp emiatt igazi pazarlás lenne, ha a második opció lenne az igazság.
engem amúgy érdekel a véleményed, csak egy pillanatig nem gondolkodtam el azon, hogy magamra vegyem. ha magamra venném, akkor amúgy valszeg azonnal és végérvényesen be is fejezném a blogolást. viszont fontos, hogy lásd, egyáltalán nem miattad, vagy bármelyik másik olvasó/kommentelő miatt csinálom ezt a blogot. még annyira sem azért, hogy egyezzen a véleményünk. sőt! kifejezetten jó, hogy eltér, mert az ilyen eszmecserékhez vezethet, amit am baromira élvezek. csak és kizárólag magam miatt írom a blogomat. ennek fényében pedig csak az számít, hogy én jelen pillanatban több, mint elégedett vagyok vele, és azzal, ahol éppen tart.
ha ezen túl tudunk lendülni, akkor nagyon szívesen látlak a visszatérő olvasóim, sőt akár kommentelőim között, mert am tényleg érdekel, hogy te hogyan látod azokat a kérdéseket, amikről írok. megtisztelnél vele. ugyanakkor ha nem tudsz túllendülni a savazásomon, akkor arra szeretnélek kérni, hogy keress más játszóteret, mert itt nem fogsz találni a trollkodásra fogékony termőtalajt

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.07.31. 06:33:29

ja, am az előzőből kimaradt annyi, hogy ezt a blogot akkor is csinálnám,ha fizetnem kéne érte. ezt bizonyítja, hogy az indulás óta pénzt, időt és energiát nem sajnálva gyártattam magamnak Couch Club-os névjegykártyát. emögött a blog mögött jóval több van, mint amit te eddig láttál :)

rozsomák 2016.08.06. 17:01:46

@Couch Club Szunyi: "ezt a blogot akkor is csinálnám,ha fizetnem kéne érte."
Egy ideig.

Aztán nem.
süti beállítások módosítása