Egy wannabe vlogger blogja egyenesen a kanapéról

Couch Club

Couch Club

Csak így tovább Dzsudzsi, messze még a lejtő alja

Dzsudzsák Balázs fullba nyomja a kretént (2. rész)

2016. augusztus 09. - Couch Club Szunyi

Bombaként robbant hétvégén a hír, miszerint Dzsudzsák Balázs, labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya, újabban középszerű megmondóember, az arab Al-Akármi csapatában folytatja a pályafutását. A csapatot nyilván nem így hívják, de nem tartottam érdemesnek arra, hogy nevén nevezzem. Szóval ennyire jelentős tényező a világ labdarúgásában.

Még szinte meg sem száradt a tinta a szerződésen, Balázsunk máris telesírta a magyar sportmédiát, hogy "jajj, jajj nem volt más lehetőség, pedig aszittem az EB után majd mennyire jön a tejjel-mézzel folyó focikánaán". Aszitted, mi?

so_sad.jpg

Pedig képességeit tekintve Gera Zoli angliai szereplését követően ő volt az első olyan játékos, akinek kinézett volna egy szép, topligákban szereplő középcsatok kezdőjében letudott karrier. Ennek megfelelően jól is indult a történet: Nyírlugos büszkeségeként jelentős szerepet vállalt a Loki magyar triplázásában, majd elvitte egy akkor még erős holland bajnokságba a rendszeres kuparésztvevő PSV Eindhoven 2 millió euróért, ahol jól is szerepelt: szép gólokat lőtt, jó meccseket játszott, gyakorlatilag kihagyhatatlan volt a PSV kezdőjéből.

Aztán következett a csudálatos orosz bajnokság: az Anzsi Mahacskala 14 millió euróért szerezte meg Balázs játékjogát, aki fizetésképpen évi 3 millió euró körüli összeget tehetett zsebre. Ezzel Balázsunk megindult lefelé azon a lejtőn amely sok-sok pénzzel, de annál gyatrább karrierrel van kikövezve. Az Anzsi nyolc meccs után változatlan fizetés mellett továbbadta a Dinamo Moszkvának 19 millió euróért, majd 3 évnyi lötyögés után 1,5 millió euróért átigazolt a focisták adóparadicsomaként közismert Törökországba, egy sehol sem jegyzett csapatba, a Bursasporba. Ezek után minimum elvárás lett volna, hogy legalábbis kihagyhatatlan alapemberként beszéljenek a törököknél Dzsudzsiról. De nem: egymást érték a cikkek arról, hogy mennyire elégedetlenek vele a Bursa vezetőségénél: túl sokat fizettek érte, túl sokat fizetnek neki (közel 2 millió eurót), sőt, a hozzáállásával is akadtak problémák, hogy a játékáról már ne is beszéljünk.

Mindeközben a magyar válogatottal több évtizedes csúcsra ért: norvégok elleni pótselejtezőkön, ha nem is játszott kiemelkedően, de legalább a küzdőszellemet nem lehetett tőle elvitatni. Valódi vezére volt a csapatnak, és felszántotta a pályát. Az EB-n már a jó játékkal sem volt adós, habár a "befelé húzom, ellövöm, oszt majd meglátjuk" játékot semmiképpen nem nevezném világklasszis teljesítménynek. Ettől függetlenül a szerencse Balázs mellé állt, és javarészt neki köszönhetően hoztuk ikszre a későbbi tornagyőztes portugálok elleni meccset, illetve nyertük meg a csoportunkat.

Ebből a helyzetből sikerült Balázsnak kihozni egy Arab Emírségekbeli szerződést, viszont a fizetését illetően ismét rekordot döntött: közel 3 és fél millió eurót fog keresni új klubjánál. Balázs tehát eligazolt egy milliárdos hobbijaként üzemelő klubba. Pont mintha a Fradiba jött volna, annyi különbséggel, hogy itt legalább júliusig lett volna esélye a Bajnokok Ligájában szerepelni, plusz ide nem nyilvánvalóan zsebet tömni jönnek a focisták.

Dzsudzsi persze vadul köti az ebet a karóhoz: ő még nem mondott le egy topligában való szereplésről. A valóság azonban az, hogy minden értelmesen gondolkodni képes ember láthatja, hogy Balázs az EB-szerepléssel felért a csúcsra. Neki ennél feljebb soha nem lesz. Nem fog meccset eldöntő gólokat lőni jegyzett csapatokban, nem lesz alapember egyetlen topligában sem, nem hozzák majd szóba nagy klubokkal.

e0a3fe5dcb0d7f9ec18b566a747a22ddb3f72923.jpgBalázs vélhetően nem baráti szívességből égette magát Hajdú Péter műsorában sem...

Pedig lehetett volna másképp is, már az Anzsiba igazolása előtt lehetősége lett volna topligába szerződni, ám ő inkább a zsíros csekkeket választotta. Tavaly azért kellett a Bursához csatlakoznia, mert fizetési igényéből nem volt hajlandó engedni. Idén is szóba került a neve több Bundesliga-klubnál, sőt, az utolsó pillanatban még a BL-ben jó eséllyel induló görög Olympiacos is bejelentkezett érte, de a görögök félmillió euróra árazták be Balázst, amit a török klub elnöke nem fogadott el.

Persze ha Balázs nagyon akart volna topligában, vagy BL-ben szerepelni, még így is megoldható lett volna, de valamiért sem neki, sem menedzserének nem jutott eszébe az, hogy egy Patóéhoz hasonló üzletben Balázs maga fizesse ki átigazolási díja egy részét, vagy visszavegyen fizetési igényéből. Pato ugyanis 3 milliós kivásárlási árának 40 százalékát magára vállalva Brazíliából igazolt a Villarreal potenciálisan BL-, de minimum EL-résztvevő csapatához. Valahogy így kell sínre tenni egy kisiklott karriert.

Én mondjuk sosem kerestem még öt év alatt 14 millió eurót, de ha kerestem volna, szerintem lenne 2 és fél millióm arra, hogy karrierem utolsó lehetőségként topligában focizzak. Csakhát ugye ez komoly anyagi áldozatokkal járna. Így viszont marad Arábia, meg az ázsiai BL. De ne add fel Balázs, nagyszerű kínai szerződést vizionálok neked a jövőben, még vastagabb borítékkal, és előbb-utóbb Bognár Gyuri is ki fog öregedni a Sport TV stúdiójából; az ő helye csak rád vár! Már közel akkora hülyeségeket is tudsz mondani, mint ő. :)

Egyetlen dologban bízok: a következő generáció képviselői - mint Nagy Ádám, vagy Kleinheisler - inkább a karrierjük építésére fognak fókuszálni, mintsem a vagyonukéra. 

Ha tetszett a bejegyzés, like-olj, kommentelj, vagy oszd meg.
Ha nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről, akkor kövess a facebookon:

A bejegyzés trackback címe:

https://couchclub.blog.hu/api/trackback/id/tr359911398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdul hackeem 2016.08.09. 21:15:34

Ubiszezon van.
De ezt címlapra???

asdfrew 2016.08.09. 21:58:23

Kemény szavak, kemény kritika. Mondjuk sokkal hitelesebb lenne, ha úgy vállaltad volna a véleményed, hogy először leírod a valódi neved, majd a cikkbe beleraksz egy fotót magadról amin jól kivehető az arcod, mint Balázsé. Így sem rossz. Igazi korrekt jellem.
Egy-két megjegyzést azért engedj meg nekem,. Lehet, hogy tévedek, de szerintem a PSV adta el Balázst a Mahacskalának, mert még volt érvényes szerződésük és azért nekik, mert ők adták a legtöbb pénzt. Úgy rémlik, hogy abban az időben pénzszűkében volt az Eindhoveni csapat, de ennek azért utána kell nézni. Nyilván a Mahacskala is azért adta tovább a Dinamonak Balázst (fél év után) mert azok rádobtak 3millió eurót az Anzsi által kifizetett árnak. Ha belegondolsz fél év alatt keresni 3 milliót, nem rossz üzlet. Nem tudom, hogy ebben a két esetben Balázsnak mennyi beleszólási lehetősége volt a dolgok alakulásába, szerintem nem sok.
Azért lötyögésnek nevezni a Dinamoban eltöltött éveket kicsit erős. Jártak ők EL nyolcaddöntőben is akkoriban, azért az nem rossz dolog, ráadásul csak egyszer kaptak ki, a bivalyerős Napolitól. A csoportjukban mind a hat meccsüket megnyerték. Ezt semmiképpen nem lehet lötyögésnek hívni. Ráadásul olyan nagyszerű játékosokkal lépett pályára hétről-hétre, mint Zsirkov, Kuranyi, Gyenyiszov, Kokorin, Valbuena, Juszupov, szóval nem volt az a Dinamo annyira kutya csapat. Az Anzsiba szerződését se fikázzuk le élből, jó játékosok voltak ott is, elég erős csapatot hozott össze a dagesztáni oligarcha.
A mostani klubváltásában is megint a pénz játszotta a legnagyobb szerepet, persze nem úgy ahogy te írod, de a Hertha nem tudott ennyit fizetni, pedig Balázs hajlandó lett volna jóval kisebb fizetéssel is beérni, Schalke kivárt, az Olimpiakosz pedig csak kölcsönbe vitte volna Dzsudzsákot és ezért adott volna félmillió eurót, ami miatt inkább eladták a Törökök. Megint az volt a baj, hogy élő szerződésből kellett kivásárolni Balázst. Nem értem, hogy miért nem elég mindig 1 évekre aláírni, úgy sokkal nagyobb lenne a mozgásterük, hiszen csak Balázzsal kéne ilyenkor megegyezni.
Ja Bursa. Ki ne felejtsem, de elég ciki, hogy szerinted a Bursaspor egy "egy sehol sem jegyzett csapat". Ez a vélemény csak téged minősít, mint ahogy az is, ahogy a mostani Arab csapatáról írtál. A Bursa 2010-ben megnyerte a török bajnokságot.

asdfrew 2016.08.09. 22:06:09

Közben javítom magam, mert látom a posztot jegyző kitette a képét a blogra, így ezért megkövetem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.09. 22:33:02

hat en szeretnem magma heti 70 ezer dollarral a lejto aljan erezni magma
Gera jo jatekos szorgos iparos, de vegulis mindvegig kieses ellen kuzdo angol kozepcsapatban labdarugott
ha dzsuzsit elviszi a hertha, de akar az olimpiakosz, ugyan mivel lenne beljebb?
amugy akkor lehet Nemethet is fikazni, meg azokat akiket sehova nem hivnak az NB-I-bol
nikolics sem topligaban jatszik
egyaltalan senki nem jatszik topligaban
a bologna mennyivel job mint egy arab csapat toredek penzert?
hagy dontse mar el mindenki, hol akar dolgozni

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.09. 22:40:49

@asdfrew: szia, köszi a kommentet, és azt is, hogy épkézláb gondolatokat fogalmaztál meg, ritka dolog ez manapság :). a képemet megtalálod a jobb oldali sávban, viszont bloggerként nem gondolom, hogy egy nicknél többet kéne tudnod a személyemről.
alapvetően igazad van abban, hogy a klubok sakkoznak a játékosokkal és a pénzzel, de azért ha követed a labdarúgást, és az átigazolási híreket (az írásodból arra következtetek, hogy így van) akkor azért tudod, hogy a játékosok átigazolások esetén kommunikálnak a klub vezetőségével, és kifejezhetik szándékukat, hogy mely klubhoz szerződnének. nem tudom biztosan, hogy Balázs esetében erre megvolt-e a lehetőség a klubjainál, de azt azért nem feltételezném, hogy csak úgy eldöntötték a sorsát a háta mögött.
nem írtam azt sem, hogy akár az anzsi, akér a dinamo kutyaütő brigád lett volna, de abban azért kiegyezhetünk, hogy az orosz kitérő nem tekinthető szakmai előrelépésnek. alapból az orosz bajnokság nem gyenge, de eddig nem sikerült még a közelébe sem érnie a topligáknak.
nagyon beszédes hogy a dinamoban eltöltött időszaka után mindössze másfél millió eurót adott érte a Bursa. az a Bursa, amely ugyan hat éve bajnokságot nyert, de jelenleg közel sem nevezhető veretes gárdának és tavaly sem tűnt úgy, hogy bármi esélyük lesz akár EL-helyre odaérniük, azaz ismételten szakmai visszalépés volt az átigazolás.
az idei átigazolási hercehurca kapcsán pedig nem véletlenül hoztam fel Pato helyzetét. továbbra is úgy gondolom, hogyha Balázs jobban akart volna topklubban szerepelni, mint sok pénzt keresni, akkor meg lett volna a lehetősége rá. Lovrencsics is annak idején úgy ment el a Lech-be, hogy lemondott a fizetése egy részéről.
amiatt meg kérlek ne haragudj rám, hogy az új arab klubját semmilyen szinten nem tudom komolyan venni...

laci_52 2016.08.09. 22:43:04

Még senki sem írta le a lényeget: nyilatkozataival ellentétben Dzsudzsák levezetni és a foci utáni anyagi helyzetét rendbe tenni megy az arabokhoz.

"Aztán következett a csudálatos orosz bajnokság: az Anzsi Mahacskala 14 millió euróért szerezte meg Balázs játékjogát, aki fizetésképpen évi 3 millió euró körüli összeget tehetett zsebre. Ezzel Balázsunk megindult lefelé azon a lejtőn amely sok-sok pénzzel, de annál gyatrább karrierrel van kikövezve."

Annak idején Détári is úgy indult meg a lejtőn, hogy a Frankfurttal megnyert német kupa után a görögökhöz szerződött ahelyett, hogy egy stabilan első osztályú. német, olasz, spanyol vagy angol csapathoz ment volna. Persze ebben apósa és menedzsere(Komora imre) pénzéhsége is szerepet játszott.

asdfrew 2016.08.09. 23:02:04

@Couch Club Szunyi: Igen, közben láttam, hogy kint van a képed, ezért elnézést is kértem.
A Dinamo-Bursa váltásnál szerintem a törökök nagyon jól sakkoztak, mert a Dinamo nagyon nagy bajban lehetett, gyakorlatilag el kellett adniuk Balázst, szinte mindegy mennyiért. Egyébként a 15-16-os bajnokságban ki is estek. Szóval ott nagy gázok voltak.
Nem tudom, hogy olvastad Zlatan könyvét? Ott Ibrahimovic leírta, hogy az első klubbváltását, mikor a Malmöből ment az AJAX-ba gyakorlatilag az ő kizárásával hozták össze a menedzserek. Szerintem Balázs PSV-Anzsi váltásnál is ez volt a helyzet. Utána meg szerintem előrelépésnek élte meg a Dinamo szerződést, ami a két csapat játékosállományát nézve reális is. Nem voltunk ott, én legalábbis biztos, nem tudhatjuk, hogy milyen szakmai dolgokat ígértek Balázsnak. Rendszeres BL részvétel, EL serleg, mittudomén. Akkoriban az orosz klubfutballnak egész jól ment. Pénz volt dögivel. Igazoltak mindenkit, Eto például Anzsiban volt Balázs csapattársa. 2009 és 2010-ben még BL-t nyert a Barcával, majd az Interrel 2011-ben igazolt Anzsihoz, szóval nem levezetni ment.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.09. 23:04:59

@hagyma: szia hagyma, köszi a hsz-t! én is :D nyilván nem pénzügyi hanem sportszakmai értelemben tartom lejtőnek a pályafutását.
szerintem a spanyol-angol-német-olasz bajnokságban akár kiesés elől menekülő csapatban is nagyobb dolog, nagyobb presztízs játszani, mint akár egy orosz akár egy török bajnokságban, hogy az arabról ne is beszéljünk. alapból sokkal jobban szem előtt van,
Németh eligazolását is nagyon sajnáltam, de ott legalább a magyarázat emészthető volt, nyilvánvaló volt, hogyha Kansasből nem engedik el az EB-re akkor váltani kell, sajnos ez volt a legjobb, amit ki tudott hozni belőle. Nikolics ugyan nem topligában játszik de legalább jó esélye van a BL-főtáblára jutnia a Legiával (legrosszabb esetben ő is EL-ben játszhat). Balázsnak erre esélye sem lesz
Ádámnak a Bologna tökéletes belépő a topklubok mezőnyébe, felveheti a ritmust, relatíve kicsi a konkurencia, mégis iramot, technikát tekintve kiemelkedő csapatok ellen meccselhet. ilyen környezetben sokkal könnyebb szem előtt lenni, kitűnni, mint az ázsiai BL-ben.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.09. 23:09:50

@laci_52: ott a pont. nem is azzal van a baj, hogy elmegy arábiába pénzt keresni, menjen, ő élete, ő karrierje, ő dolga. ettől függetlenül nekem meg megvan a jogom, hogy haragos legyek emiatt.
a fő probléma, hogy a nyilatkozataiban hülyének nézi az embereket, és próbálja magát a körülmények áldozataként beállítani, miközben csak magának köszönheti, hogy idáig jutott..

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.09. 23:11:30

Minek fikázni? Összekereste magát és kész. Messze tovább jutott mint azok a fiatal tehetségek akik elsüllyednek a magyar foci mocsarában. Ugy tudjuk hogy a fiatal játékosok szüleinek fizetniük kell az edzőnek hogy játszassák a gyereküket.

asdfrew 2016.08.09. 23:11:49

Na mindegy, igazából azt akartam mondani, hogy ne fikázzunk le mindent és mindenkit, mert nem a mi életünk, nem a mi álmaink. Én végtelenül tisztelem őt azért, mert megvalósította a gyermekkori álmát. Focista lett, válogatott, kint járt egy nagy eseményen. Gyerekként én is ilyen életet akartam, de én nem tudtam ilyen jól focizni. Szerintetek hány olyan ember él itthon, aki felnőttként megvalósította gyerekkori álmait?
Több százezer magyar él külföldön és végez olyan munkát, amit soha nem akart volna csinálni. Lakik 4-5 teljesen más kultúrájú emberrel egy lakásban egy idegen országban, mert nem volt képes érvényesülni otthon. Nemhogy az álmait megvalósítani. Balázs megtette, sikeres ember.

gyászhuszár 2016.08.09. 23:22:32

Beszaras hogy vki ennyit tud irni a semmirol. Juss el idaig es majd en irok rolad!

Punxsutawney Mormota 2016.08.09. 23:23:22

@laci_52: Helló! Azért ne felejtsük el, hogy Détári esetében magának a játékosnak volt a legkevesebb beleszólása abba, hogy hova kerül. A német kupadöntő után bejelentkezett érte az Inter vagy a Juve, de nem kínáltak érte annyit, mint a görögök.
Ráadásul nem kzárólag a Frankfurt döntött, hanem a Honvéd is, mivel Détári szerződésében volt egy mostanában is divatos rész, mely szerint a továbbértékesítésből a nevelőegyesület is részesedik, ráadásul Lajosunkat, mivel egy elég fogalmatlan srácról van szó, orránál fogva vezette a menedzsere, aki egyben az egykori edzője és mindennek tetejében az apósa is volt: Komora Imre.
Dzsudzsákot sem kellene bántani, de Détárit még annyira sem. A Pireusz akkoriban nagyon jó csapatnak számított.

Punxsutawney Mormota 2016.08.09. 23:24:28

@laci_52: Na basszus! Nem olvastam el az utolsó sorodat. Bocs!

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.09. 23:25:24

@asdfrew: igen, amit írsz az korrekt, én annyit tennék hozzá, hogyha Dzsudzsi akkora nagy fogás lett volna a dinamos időszaka végén, akkor egy erősebb klubnak 2 millióért bagó lett volna elvinni.
az orosz bajnokság akkori helyzetével valahogy úgy vagyok, mint manapság a PSG-vel, vagy a Cityvel: lehet bele önteni a pénzt de önmagában ettől a presztízse nem fog nőni, a zsoldosok meg nagyon ritkán érnek el sikereket. nyilván erős csapatok, meg erős bajnokság, de valahogy sosem fogom őket úgy tisztelni, mint egy olyat ahol a beleöntött eurómilliók mellett van egy szellemiség, karakter, tradíció, stb.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.09. 23:30:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @asdfrew: korrekt, sikeresnek sikeres. én mondjuk többre értékelem a teljesítményen alapuló sikerességet, mint az anyagit. bár gondolom ez Balázst a a legkevésbé izgatja :D

asdfrew 2016.08.09. 23:41:37

@Couch Club Szunyi: Nyilván nem volt akkora fogás, bár ez is relatív. Ha Szalai kellett a Schalke-nak úgy hogy még fizettek is érte, akkor Dzsudzsáknak is lett volna hely Gelsenkirchenben. Nem tudhatjuk, hogy mi volt a háttérben, milyen ajánlatot tettek érte, ha eljutottak odáig. Én bírom Balázst és szerintem sikeres, mind anyagi, mind szakmai , mind emberi értelemben. Be kell látni hogy ő is abból a magyar utánpótlás nevelő zsákutcából jött és tudott ilyen karriert építeni, mint például Lencse László, aki szintén nagy tehetség, de valahogy még ennyit sem ért el. Balázsba több szorgalom és önmagával szembeni igényesség szorult. Ezért játszik már 10 éve külföldön, Lencse pedig a Puskásba, meg Kecskemétbe, stb...

Cuhavidéki 2016.08.10. 00:21:21

Nem olan rossz csapat az Al-Wahda, bár jelenleg csak Valdivia mondható jelentős műlttal rendelkező nemzetközi labdarúgónak a csapatban.
De az Emirátus bajnokságában játszanak.
en.wikipedia.org/wiki/Al_Wahda_FC
Valljuk be, egy 31 éves játékosnak nem is olyan rossz hely.
Amúgy a megállapodás megkötése már az EB előtt ismert volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.10. 01:46:52

@Couch Club Szunyi: logikad szerint Nemethnek mar az USA-ba sem szabadott volna jonnie
latom az itteni bajnoksagiot, tudom milyen
a BL fotabla tenyleg jatszik Nikonak, drukkolok nekik, mondjuk sokat nem er
haaaaaaat a bolognat nem tartom ugrodeszkanak
egy kiese ellen kuzdo vedekezo csapatba kerulni, nem tudom
de ez is mutatja, job csapatba O sem kellett, pedig ra azt mondtak nagy tehetseg /es nem mellesleg fiatal is/ ha valaha is top csapatba kerul megkovetlek es vendegem vagy 1 hordo sorre
szerintem meg bolognaban sem less stabil kezdo
Balazsnak a herthabol sem let volna eselye BL-re, EL-bol meg zuhantak is ki
naszoval
almodni lehet, balazs nem kellett komoly csapatba, nemet angol francia alsohaz meg semmivel sem job, sem szakmailag foleg nem anyagilag
valogatottba onan is befer

swfla 2016.08.10. 02:27:41

@asdfrew: "ne fikázzunk le mindent és mindenkit, mert nem a mi életünk, nem a mi álmaink"

Tevedsz, valakinek o azt jelenti. Es ahogy par hete neztem a helyszinen szurkolo magyarokat, eleg soknak. Muszaly elfogadnod, hogy az embereknek egy reszenek nem jon be, hogy valaki kurvat csinal magabol. Mert a Dzsudzsi (ezert a vezeteknevert amugy fizetni kell az anyakonyvi hivatalban??) igenis az.

Ja, es nem teszem ki a fenykepem (--> nem tartozik a targyhoz). Nincs harag?

Burgermeister 2016.08.10. 06:21:43

pénz beszél Dzsudzsi ugat!!!

Ambiorix 2016.08.10. 06:36:57

Nagy pénz, kis foci. DzsB egy valóságos antiöcsibácsi. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.10. 07:40:02

@FILTOL: Minél kevesebb munkával minél több pénzt akar. Ez végülis érthető. És legalább nem közpénzből lopja, mint a fideszesek, igaz-e?

2016.08.10. 08:14:26

"Az EB-n már a jó játékkal sem volt adós, habár a "befelé húzom, ellövöm, oszt majd meglátjuk" játékot semmiképpen nem nevezném világklasszis teljesítménynek."

Hát én nem vagyok nagy foci-szakértő, de nekem úgy tűnik, hogy Arjen Robben-nek ez bejött. :-)

Dr.Traktor 2016.08.10. 09:33:26

a cikkecske fején találta a szöget sajna.

nem baj, én nem irigylem a sráctól a lambókat. hajrá arábia új hercege!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.10. 10:03:19

@Couch Club Szunyi: " teljesítményen alapuló sikerességet, mint az anyagit"
Ahhoz hogy pénzt keressen, már eleve teljesíteni kellett.
Ma ő sokkal kisebb pénzért tudná eladni magát egy magasabb nívójú bajnokságban.
Már rég tudjuk hogy van annyi pénz hogy valakinek korpásodjon a haja.
A bizonytalan karriert, a biztos pénzkeresésre cserélte.
Én a helyében ugyanezt tettem volna.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 10:06:39

@hagyma: hát. ezzel meg úgy vagyok, hogy az USA-ban, jól megfizetve, major league-ben sportolni, és az american dreamet élni mindennél jobb (bár sosem jártam, pláne nem éltem még kint, és lehet, hogy csak a nagy hype miatt gondolom így). arab álomról viszont még nemnagyon hallottam (dubajozásról annál inkább).
az MLS-be majd 10 éve kezdtek el járni levezetni a sztárok, és nekik valamiért sokkal jobban bejött (és jobban is állt) az egész. most is vannak ott bőséggel sztárok levezetni, Lampard, Gerrard, Drogba (aki egyébként ennél nagyobb tanár nem is lehetne), de mondjuk Giovinco-ról nem mondhatni, hogy 27 évesen levezetni igazolt volna az USÁ-ba (bár van benne egy kicsi abból, hogy ő az európai fociban nemigazán tudott érvényesülni)
mostmár duplán bízok benne, hogy Ádám rádcáfol. ha így lesz, szavadon foglak ;)
szerintem szakmailag egy topliga alsóháza szakmailag mindenképp jobb, mint egy arab, török, orosz csapat. de ez már gyakorlatilag vallási kérdés :)

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 10:08:43

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: hahahahaa :DDDDD azért az öreg Arjen kicsit magasabb szinten, jobb csapatokban, és sikeresebben is tolja ezt a focit.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 10:49:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ez így igaz, de mit szólsz ahhoz a forgatókönyvhöz, hogy lehúz jó pár évet angol-spanyol-német-francia első osztályú csapatoknál, majd 32-34 évesen elmegy levezetni az arabokhoz milliókért (teljesítménytől függően akár többért is)? kicsit jobb lenne a szájíz, nemde? én biztos így csináltam volna

Voznyák Pista2 2016.08.10. 10:52:02

Ki a f.szom vagy te b.meg, hogy beleugass abba, hogy a Dzsurdzsi hova szerződik ?
Meg áll az eszem.
Az talán jobb lenne, ha valami Parma-hoz, vagy Sevilla-hoz elmenne a kispadra ?
Nem fiatal játékos már, a karrierépítés már megvolt.
Minden tiszteletem az övé, hogy testi épségét is kockáztatva, (ami ugyebár a jövedelem forrása is) kitette a lelkét az EB-n.
F.szomat érdekli, hogy hova szerződött, legalább keres egy kis lét. Megérdemli.
Tudomásul kell venni, hogy a magyar futball ázsióját évtizedek szívós munkájával sikerült a béka segge alá tolni. Lásd a klubcsapataink legutóbbi szereplését is.
Attól, hogy most az EB-n sikerült magunkat végre odatenni valamilyen szinten, még nem fog iderohanni minden topligás klub, hogy "magyar játékost akarok".

Voznyák Pista2 2016.08.10. 10:53:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Én a helyében ugyanezt tettem volna."

Én is

2016.08.10. 10:55:00

@Couch Club Szunyi: Viszont ő is csak behúzza középre, ellövi, oszt majd valami lesz.... az más kérdés, hogy többször lesz valami :-)

nanemondd 2016.08.10. 11:14:12

Kedves Blogger,

akarki is vagy, mert a nevedet nem adod.......Szerintem inkabb menj el juhasznak vagy kondasnak esetleg pasztornak, mert az irashoz nem ertesz, nem vagy objektiv es lovesed sincs a nemzetkozi focirol.
Abbol akarsz megleni, hogy olyanokat fikazol, akik szazszor tobbet tettek le az asztalra mint te. Szanalom a kobon.

tlantos 2016.08.10. 11:29:50

Nem ertem a hisztit. Nem kimagasloan jo focista. Es lehet, hogy jo erzessel tolt el, hogy itt vagy ott jatszottal, de a penz meg jobb :)
20ft fizetest nem erdemel egyik sem, de ha valaki tobbet fizet, akkor oda kell menni, es kesz.

2016.08.10. 11:45:39

Hát nem tudom hibáztatni. 1x véget ér a pályafutása, szögre kell akasztani a csukát, még 1x utoljára körülnézni az öltözőben, és lekapcsolni a villanyt. Legalább a bankszámlán maradjon valami emlékbe. Mert nem lehet mindenki kezdőember a Reálban.
Hozd ki Balázs belőle, amit lehet!

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 11:57:11

@Voznyák Pista2: nem értem a kiakadásodat. miért ne lehetne véleményem róla? nyilván egy topligás padozás nem lenne jobb alternatíva, de ettől egy topligás kiscsapat, mint azt előtte számtalanszor leírtam, sokkal jobb opció... voltak lehetőségei, mint azt leírtam ha nagyon akart volna jó csapatba menni, akkor lett volna rá megoldás. ő inkább a pénzt választotta. nincs jogom emiatt lenézni őt??

birka menet 2016.08.10. 11:58:35

@Voznyák Pista2: "Tudomásul kell venni, hogy a magyar futball ázsióját évtizedek szívós munkájával sikerült a béka segge alá tolni."

Így van és ebben most Csucsi jár az élen, aki megmutatta, hogy hiába ő (volt) a krosztályának a legjobb magyar focistája, majd bolond lenne jegyzett csapatokhoz menni, ahol esetleg nem garantált neki a kezdő hely és 2-3 másik erős konurrens ellenében kellene megizzadnia meg továbbfejlődnie. A tpikus magyar lustaság megtesteítője.

Balázskát nem olyan fából faragták hogy majd ő Gözte lesz, aki 2 évet ült a Bayern kispadján, de nem akart elmenni hanem tovább akart harcolni, hogy a kezdőbe bekerüljön. Balázska nem ez a típus, ö elfogadja a nagyot álmodó, de a focihoz segghülye klubelnökök no name csapatainak a millióit. Aztán már a kezdőbe se fér bele ott sem!

Balázska még a Bursaspor kezdőjébe se volt képes felküzdenie magát! Ez mindden t elmond a lustaságáról és arról, hogy nemzetközileg a tehetségtelenebbek csoportjába tartozik.
Csak a MAGYAR GRUNDFOCI világában áll tátott szájjal a magyar paraszt a Csucsi előtt.
Nemzetközileg meg elsüllyedt valahol a sivatagban.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 12:07:25

@nanemondd: köszi a véleményedet.
a nevem Szunyi, többet ugyan tudhatnál rólam, de semmi szükség nincs rá.
azért szerencse, hogy nem te vagy az igazodási pont, és nem is egy ember ért egyet azzal amit írtam. nem tudom miből vetted le, hogy nem vagyok objektív: száraz tényekkel támasztottam alá a véleményemet. azzal hogy szerinted nem tudok írni, és nem értek a nemzetközi focihoz, nem tudok mit kezdeni, ez a te véleményed, nyilvánvalóan másképp látjuk a labdarúgást és az írást is, de én legalább nem mondom azt, hogy te biztosan nem értesz hozzá.
ezért a bejjegyzésért egy fillért nem kapok, és lövésed sincs hogy miből akarok megélni. szóval mi lenne, ha trollkodás és a személyeskedés helyett inkább megpróbálnál reagálni arra, amit a bejegyzésben írtam? ;)

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 12:10:29

@birka menet: üdv itt, örülök, hogy te is egyetértesz :) tök jó gondolatokat írtál le, köszi :)

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 12:23:28

@tlantos: @Kispangit: értem én, hogy fontos a pénz, de nem fontosabb az, hogy az emberek ne úgy emlékezzenek rád, mint a srácra, aki amúgy tehetséges volt, de elment prostinak? én ugyan sosem kerestem még eurómilliókat, de szerintem meglenne az a pont, amikor azt mondanám, hogy basszus, a méltóságom többet ér, mint az a pénz, amit még megkereshetek. (persze ha olyan ütemben törném a luxusautókat, mint Balázs, akkor ki tudja?), jó példa erre Van der Vaart, aki a Real után 27 évesen simán mehetett volna dubjozni, mégis azóta is folyamatosan topligákban rúgja a bőrt. mert neki ez jelenti egy méltóságteljes karrier. én sokkal többre tartom az ő mentalitását.

frmn 2016.08.10. 12:33:22

A Bursaspor mindenképpen el akarta adni, az arabokon kívül másnak olyan nagyon meg nem kellett. Ennyi. Nem értem, miért kell többet belelátni, mint amennyi benne van.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 12:52:20

@frmn: évek óta Dzsudzsi esetében mindig ez a téma, és vmiért mindig a pénzügyileg jövedelmezőbb lehetőség érvényesül a szakmai előrelépés helyett. ennyi. nem értem miért kell kevesebbet belelátni, mint amennyi benne van.

frmn 2016.08.10. 13:14:26

@Couch Club Szunyi: Jól van, akkor neked van igazad, hiszen te velem ellentétben nyilván ismered az ügy minden részletét, még az is lehet, hogy ott is voltál.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.08.10. 13:49:57

Ezt akkor írtam, amikor Dagesztánba szerződött::

MAHALACSKA F.C.

Dzsudzsák Balunk új csapata
Ma halacska, holnap nagy hal!
Ki nem hiszi, buta tata,
S egy-két napon belül agyhal.

Hamburg, Liverpool, vagy Real?
Ily hibát csak sánta ló vét!
Bátor vitéz harctérre áll,
S megkeres pár tanknyi lóvét.

Dzsudzsák Balázs balszélsőnek
Nagyon jó dolga lesz eztán,
S bár ott nem csak labdát lőnek,
Csúcsra jut majd Nagy-Dagesztán!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/06/mahalacska-fc.html

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 14:57:03

@frmn: ezt nem mondtam. neked is van egy olvasatod a történtekről, nekem is. egyikőnk sem volt ott, egyikőnk sem tudja. egy biztos. az igazság valahol a két véglet között helyezkedik el, és pont annyi esély van arra, hogy neked van igazad, mint arra, hogy nekem. pont ez a szép az eltérő véleményekben :)

2016.08.10. 15:01:05

Akkor baszta el dzsudzsi, amikor az eindovenből eligazolt.
Előadhatja a szomorú srácot, aki senkinek sem kell, de a pénzt nagyon szereti, a focit meg kevésbé...
Majd tilitoloizik az araboknak, oszt jónapot!
Naugye?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.10. 15:05:48

Nyilván szeteti a dzsudzsi a hülye nevű klubbokat. Macskahalacsa, Buzasport. A Real Madridnak olyan közönséges a neve...

i

V.János78 2016.08.10. 15:17:19

Nagyjából egyetértek a cikk lényegével, nekem is az volt az első gondolatom a cikk ajánló-kezdőmondatát látva,hogy én is így látom,Dzsudzsák végleg elvágta magát a komoly európai focikarriertől... Annyiban nem értek egyet, hogy a Bursaspor sehol nem jegyzett csapat.Ez tévedés! A híres sztárklubokhoz képest(Real,Bayern,Barca) valóban sehol nincs, de azért európai szinten erős középcsapat,6 éve bajnok is volt, BL-ben játszott. Akkor kellett volna mondjuk odaigazolnia. Igaz,most már csak török középcsapat,de azért nem gyengék.
Sajnos úgy tűnik, egy ilyen erőn felüli,bravúros magyar EB-szereplés után sem kellenek a játékosaink komoly helyekre, ez a legfájóbb csalódásunk, mert azt hittük,na,mikor lehetne jó helyekre igazolni,ha nem egy ilyen torna után?... Dzsudzsi ennek a szomorú folyamatnak a legfőbb szimbóluma. Már csak abban bízhatunk,hogy nem esik vissza nagyon az emírségekben a teljesítménye, és tud még a válogatottnak segíteni...

Kelly és a szexi dög 2016.08.10. 16:01:04

inkább a tengerparton izzad, mint a pályán....

Kicknick 2016.08.10. 16:01:28

Nyehehe, megint egy irigy kutya. Elérulok neked valamit bubukám, ha holnaptól a nevenincs kft 3x-os pénzt kinálna a munkámért egy szabolcsi kis faluba akkor ma este már ott kocsmáznék, de kb 100ból 100an mindenki aki fröcsög. A karriert mindenki a lóvéért hajtja, még a zselé is veri a blattot a fizura a rejálban, pedig neki már olyanmindegy...
Ahogy Csoki mondta az Üvegtigrisben : "Annyiért? Halljak meg bevállalnám"

Vén motoros 2016.08.10. 16:15:16

A profi futball nem sport, hanem egy népszórakoztató üzleti vállalkozás. A klubtulajdonosok általában milliérdosok, fialtatják a pénzt, és közben még szórakoznak is. A hivatásos focista a pénzért cserébe mutatja be cirkuszi produkcióját.. Mi abban a baj, ha valaki a legtöbb fizetést nyújtó állást tölti be? Erről szól a kapitalizmus. David BeckHam nem ezt tette, amikor elment isten bohócának a Major League Soccerben szereplő Los Angeles Galaxy csapatához? Ne mondjátok, hogy az különb csapat, mit az arab. És ez így van jól! Te, meg fanyalgó, dolgozz idehaza az átlagbérért...

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.08.10. 16:38:49

4-0!!!!! És nem kell senkinek?!!

4-0!!! Dzsudzsi!!!!

Lali#25 2016.08.10. 16:57:35

"az utolsó pillanatban még a BL-ben jó eséllyel induló görög Olympiacos is bejelentkezett érte, de a görögök félmillió euróra árazták be Balázst, amit a török klub elnöke nem fogadott el."
Az Olympiacos már kiesett a BL-ből (amúgy meg sportszakmailag nagyjából hasonló fanyalgás lett volna, mint az orosz, török szerződéseknél), illetve nem 500 ezer euróra árazták be Balázst, hanem 500 ezret fizettek volna az egy éves kölcsönvételéért, és egy általunk nem ismert összeget fizettek volna jövő évben, ha elégedettek Balázzsal.

2016.08.10. 17:38:17

Azt is tegyük hozzá, hogy itt már nem arról van szó, hogy jól keres-e, hanem egymaga vagyont épít, amiből több generációra megalapozza a családja jövőjét.

Voznyák Pista2 2016.08.10. 17:39:53

@birka menet:

"Ez mindden t elmond a lustaságáról és arról, hogy nemzetközileg a tehetségtelenebbek csoportjába tartozik. "

Nekem az EB-n nem úgy tűnt hogy lusta.
Egyébként meg már nem mai gyerek. Mi a sz.rt akartok még tőle ? Nyilván nem fogja tudni felvenni a versenyt a 18-20 éves fiatal csikókkal, akik a top ligák profi tehetségkutatóinak termékei.
Tudomásul kell venni, mi vagyunk az európai futballvilág legalja. És erről nem a Dzsurdzsi tehet.
Csak azért, mert csoportelsők lettünk az EB első körben, még nem kell azt várni egy korosodó játékosunktól, hogy valamelyik topligában egy alsó harmadban botladozó csapatban sz.rjon vért, hogy aztán csak a kispadon végezze. A helyében én is ilyen döntést hoztam volna. Anno a Hollandoknál elvállalta, mert tudta, hogy meg tudja csinálni, és játszani is fog.
Azóta azonban már sokat öregedett, és ez egy jó lehetőség, hogy előkészítse a "nyugdíját" . Mi a szarért kell ezért csesztetni ?

Its_me 2016.08.10. 17:58:27

En azt gondolom, hogy Balazsnak a karrierje a Bursaval pecsetelodott meg. Ahhoz, hogy o a 30-as eveiben top ligaban a csucsra jusson, nem a Bursahoz kellett volna menni, hanem a posztolo altal leirt modon sajat magat kivasarolni a moszkvaiaktol. Ily modon kelloen felkeszult es ertekes lehetett volna a 30-as eveire, ehhez most azonban mar keso van. Boritekolhato volt, hogy ez, vagy valami hasonlo fog tortenni, miutan a Bursanal kiszorult a keretbol.
Nyilvanvalo ugyanis, hogy egy jatekos nem akar padozni, mert az mindennek a veget jelenti, ezert olyan csapathoz ment, ahol legalabb varhatoan jatszani fog. O mar most levezet, sok-sok penzert, kivanom neki, jo sokaig tartson.

fideszes Bróker kormány 2016.08.10. 17:59:11

@Kicknick:

nyehehe, te a büdös életben nem fogsz te még 10%-os béremelést se kapni, mert már lerí rólad, hogy igazi magyar munkaidö csaló lumpen vagy.

Balázska is az, csak őrá szükség van a keret miatt, meg a török idiótája csakazért is eljár a meccsre és pénzt ad a szarért. Terád viszont senki nem ad pénzt.

fideszes Bróker kormány 2016.08.10. 18:03:32

@Voznyák Pista2: "Nyilván nem fogja tudni felvenni a versenyt a 18-20 éves fiatal csikókkal, akik a top ligák profi tehetségkutatóinak termékei."

bruaha, miért, mert 28 évesen már elfáradt? És pont egy élettanilag még messze nem maximális terhelhetőségü és teljesítményü 18 éves suhanc ellen?

Ha egy játékos megfelelő edzés-regenerálási programot kap, akklor még 35-40 évesen is pályára léphet akár még az élvonalban is. Totti, Gigs stb . Ja, őnekik minden héten bizonyítani kellett, nem volt elég, hogy valaha játszottak az Eindhovenben, ezért szupersztárok.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 19:04:13

@Kicknick: Nyehehe, egy dologra vagyok irigy a futballtudasara. Ha az meglenne sokkal jobban sáfárkodnék vele. Hidd el, sajnos tudom, h miről beszélek. Az elmúlt egy évet egy olyan munkahelyen töltöttem, ahol jo volt a fizu, de nem volt szakmai kihívás. Rövidtávon kielégítő sokat keresni, de kb 3honap után jönnek a gondolatok, h azért ennel többre lennek képes.

asdfrew 2016.08.10. 20:43:40

@birka menet: Mi lenne ha nem magyaroznál, magyar parasztoznál folyton. Miért lusta a magyar? Az dicséretes, hogy magadból indulsz ki, de mi magyarok nem vagyunk lusták.

Götzéhez hasonlítod Balázst, csakhogy Götzét egész más kohókban edzették kisgyerek kora óta, mint Dzsudzsákot. Más edzést kapott, más szakemberektől, fényévnyi távolságra attól a színvonaltól, mint amibe a jó Mario részesülhetett. Talán csak a nyers tehetségük volt hasonló, de még az sem és ennek ellenére Balázs a saját lehetőségeihez és tehetségéhez képest sokkal nagyobb utat tett meg, mint Götze.
Amit pedig Balázs Bursai évéről írtál az egyszerűen hazugság. 23 meccsen lépett pályára a szezonban és átlagosan 78 percet volt a pályán. A szezon végét pedig sérülés miatt kellett kihagynia. Kétszer volt csere, egyébként kezdő volt. 6 meccset volt kénytelen sérülés miatt kihagyni.ű
Ezeknek az adatoknak simán utána lehet nézni a neten, na ennyit arról, hogy ki a lusta. Te vagy Balázs.

asdfrew 2016.08.10. 20:46:53

@Couch Club Szunyi: Egy kérés. Megtennéd, hogy kivágod innen ezt a sok magyarozó véglényt. Azt hiszem nem kell eltűrnünk egy blogban sem, hogy ilyen hangnemben beszéljenek a magyarokról, mint birka menet, vagy fideszes bróker kormány. Köszi.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 22:40:21

@Vén motoros: Szó sem volt átlagbérről.
Van a hárommilliós arab szerződés
Meg van a másfél milliós nemet kozepcsapate
Kérdés nélkül az utóbbit választanám. Igaz, nem keresnék egy ev alatt egymilliárdot, csak 300 milliót (tragédia) de legalabb a méltóságom megmaradna. Es nem kene nyilvánvalóan hazug es izzadsagszagu nyilatkozatokkal kozmetikáznom a penzehessegemet

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 22:43:39

@Lali#25: Igazad van, jo eséllyel el-resztvevo csapatról van szó. A lenyegen nem változtat. Ha dzsudzsi oda akart volna menni, megtalalta volna a módját.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.10. 22:47:30

Így is megszopattuk az agyonsztárolt, Bundes ligás játékosokat felvonultató osztrák "tarka" csapatot az EB-n.
Ahogy a szintén az európai vezető ligákban focizó játékosokkal bíró norvég válogatottat is a pótselejtezőn. Ez az EB megmutatta, hogy kevéssé jegyzett bajnokságokból érkező játékosokból álló csapatok is képesek jó eredményre..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.10. 22:51:37

@birka menet: Mégis megszopattuk az Alabával felvonuló osztrákokat. A tények makacs dolgok..;)

Libidó 2016.08.10. 23:12:22

Jonnek itt a hulyesegek, hogy "mit raktal le az asztalra?"
Kiss Laszlo kinevelt par olimpiai bajnokot, de megeroszakolt egy not. En rohadtul nem vagyok, de nem is leszek olimpiai bajnok, akkor nem lehet errol velemenyem?
Az igazan pronyo ismerszik meg arrol a hozzaszolasrol, hogy "ki vagy te?", meg "csinald jobban, es akkor utana majd ....". Ugyanolyan pronyok jonnek ezzel, mint dzsudzsi maga.

Az iras minden szava igaz (kiveve, hogy a "jajj" az "jaj", a "bizok" meg "bizom").

Ja, arrol mar ne is beszeljunk, mert senki nem erti meg, hogy a siker nem egyenlo a gazdagsaggal.

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.10. 23:28:26

@asdfrew: az egyetlen tisztán magyargyalázó kommentet, amit fideszes bróker kormány írt, töröltem. birka menet nem gondolom, hogy általánosságban írt volna a magyarokról, az a hsz elfér. fideszes bróker kormány másik hsz-ében a munkába belekényelmesedő magyarokról írt. mi tagadás ismerünk ilyen embereket. mondjuk ettől függetlenül az ilyen nyers általánosítást én sem szeretem.

Libidó 2016.08.10. 23:28:57

@Kicknick:
ha tanultal volna kozgazt (gondolom max hurkat tolteni tanultal), akkor nem beszelnek ilyen baromsagot.
penzzel motivalni ideig-oraig lehet, akkor is fokkent a soron dolgoznak
egy anyagi szint, ill. minel inkabb ertelmes melorol beszelunk (a focista meg a barpultos nem az) annal kevesbe motival a penz

Na, ha te egybol mennel a szabolcsi faluba, akkor
1. Nincs meg az egzisztenciad
2. Suttyo melod van.

Dzsudzsinal az elso nem igaz, a te esetedben gondolom mindketto.
A 100bol 100 peldad nem igaz tehat, max ugy, hogy a kornyezetedbol 100.
Hutsd be a kobanyait, es szurkolj a tv elott a lokinak.

JewRivers 2016.08.11. 08:26:21

Te szánalmas senki, hogy tudsz ilyen hülyeségeket összehordani, mint " felért a csúcsra. Neki ennél feljebb soha nem lesz. Nem fog meccset eldöntő gólokat lőni jegyzett csapatokban, nem lesz alapember egyetlen topligában sem, nem hozzák majd szóba nagy klubokkal."

Nem jut eszedbe, hogy a hozzád hasonló irigy nímandok ugyanezt leírták már minden egyes klubváltása előtt, mióta eljött Hollandiából?
ENNÉL TÖBBRE NEM FUTJA? :D

Te nem is blogger vagy, hanem csak egy "középszerű megmondóember".

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.11. 10:06:19

@A megvalósult amerikai ólom..: Senki nem mondta, h a topligas játékosok garanciát jelentenek a sikerre. De az azért biztos, h nem hátrány

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.11. 10:22:15

@Libidó: Üdv itt es koszi a kommentet. :) azt vettem eszre, h az embereket kifejezetten zavarja, ha valakinek van velemenye. Plane ha az nem konzumidiota, de bicskanyitogató vélemény... Sajnos nem lehet velük mást kezdeni, mint újra es újra leírni, h márpedig mindenkinek joga van ahhoz, h legyen véleménye es azt közreadja.

Aszitted helyett azt hitted? ;) sztem a "bízok" itt rendben van, de írd meg, h miért gondolod igy, es lehet, h meggondolom magam.

Am a kommented minden szavát adom

Couch Club Szunyi · http://couchclub.blog.hu 2016.08.11. 10:31:19

@JewRivers: Szived melyen te is tudod, h ez az igazság.
Azt nem vetted eszre, h előtted kabe öten írták meg nekem, h mennyire irigy vagyok, es küldték el őket mas kommentelok a vérbe a sekelyes véleményükkel együtt. ENNÉL TÖBBRE NEM FUTJA? :D
Te nem is kommentelo vagy, csak egy középszerű troll...

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 12:20:16

@Couch Club Szunyi: Inkább azt mondanám, hogy ezen az EB-n több olyan csapat is kifejezetten jól szerepelt, akiknek nincsenek top ligás játékosaik, míg számos olyan csapat is volt amely ilyen játékosokkal viszont leszerepelt... Újfajta válogatotti modell?
süti beállítások módosítása