Egy wannabe vlogger blogja egyenesen a kanapéról

Couch Club

Couch Club

Készül valamire a Gorillaz

A világ legjobb animációs zenekara nagy bejelentés előtt állhat

2016. szeptember 21. - Couch Club Szunyi

Tőlük szokatlan aktivitásba kezdett a közösségi médiában a Gorillaz, hiszen szeptember 20-án posztok tömkelegével kezdték el bombázni az Instagram, Facebook, és Twitter accountjaikat, emellett pedig a honlapjuk is teljes ráncfelvarráson esett át, ezzel pedig valóságos hisztériát váltottak ki rajongóik körében. Valakik turnébejelentésre gyanakodnak, mások egy új dal premierjét sejtik, egy biztos: a Gorillaz készül valamire.

gorillaz-are-coming-back-with-a-2017-album-and-we-feel-good-01.png

A legvalószínűbb, hogy az új stúdióalbum bejelentése miatt zakatol ennyire a hype-vonat. Ez nem is lenne meglepő, hiszen pletykálgatnak egy ideje az új album érkezéséről, a Gorillaznál pedig bevett szokás, hogy a nagy stúdióalbumaik megjelenése, valamint az azok körüli felhajtás lecsengése után jó pár évre eltűnnek. Pár évvel később a kiéheztetett rajongók pedig a legapróbb információmorzsára is kérdés nélkül vetik rá magukat. Így volt ez a 2000-es debütáló album után 2005-ben a Demon Days-nél, majd 2010-ben a Plastic Beach-nél is.

A köztes időben a zenekar tagjai más projektekkel foglalkoznak. Damon Albarn frontember például a 90-es években felfutott Blur nevű zenekarával jelentetett meg új albumot 2015-ben, de ezen felül kiadott egy szólóalbumot is. Igazából épp itt az ideje, hogy újra a legjobban sikerült projektjükkel foglalkozzanak: a Gorillazzal. 

Visszatérve a fokozott aktivitáshoz: mindhárom közösségi platformon szinte ugyanazokat a posztokat osztja meg a zenekar: amolyan nosztalgikus idővonal a Gorillaz hajnalától napjainkig (és tovább?). A legérdekesebb azonban minden kétséget kizáróan az Instagramjuk, ahol a platform adottságait kihasználva egy kifejezetten kreatív megoldással posztolják a korábbi klipjeiket és az éppen kapcsolódó grafikákat:

A bejegyzés írásának pillanatában éppen a második stúdióalbumuk idején jár a visszatekintés, azaz még 1-2 napot biztosan várni kell, mire eljutunk a nagy felhajtás apropójához. Reméljük az új anyag legalább annyira minőségi lesz, mint az eddigiek.

 

Ha tetszett a bejegyzés, like-olj, kommentelj, vagy oszd meg.
Ha nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről, akkor kövess a facebookon:

A bejegyzés trackback címe:

https://couchclub.blog.hu/api/trackback/id/tr911733159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása