Egy wannabe vlogger blogja egyenesen a kanapéról

Couch Club

Couch Club

Kleinheisler hazajött "világot látni"

A magyar Scholes fél évet gondolkodhat, hogy a Bundesligában, vagy a magyar süllyesztőben szeretné folytatni.

2017. január 27. - Couch Club Szunyi

Kleinheisler Lászlót valamiért mellőzte a Vidi, és csak a tartalékcsapatban szorítottak neki helyet. Mindezek ellenére Brend Storck meglátott benne valamit, hiszen válogatottunk azért messze van a világsztárok gyülekezetétől, de nyeretlen kétéveseket csak úgy mégsem szoktak behívni. Kleini nem okozott csalódást, nagyszerűen játszott a pótselejtező mérkőzéseken és az EB-n is hasznos tagja volt a csapatnak egészen sérüléséig.

A Werder még az EB-t sem várta meg, tavaly ilyenkor kapva kaptak az alkalmon és feloldották Kleinheisler száműzetését. Akkor úgy tűnt, hogy semmi sem tarthatja vissza a magyar Scholest attól, hogy idővel rendszereseurópai kuparésztvevő legyen. A Brémánál nem játszott sokat, és ezt könnyű is volt azzal magyarázni, hogy a magyar harmadosztály után nincs meg a kellő edzettség, így nyáron továbbállt a friss feljutó Darmstadthoz. Nyilvánvalóan visszalépés volt, de azért nem bánkódtam, hiszen a Bundesliga mégiscsak a Bundesliga, és talán a játéklehetőség is több lesz. Újabb félév telt el, és azt olvasom, hogy hazaigazol a Fradiba...  Lefagyva nézek, hogy WTF?! Ennyire félreismerte volna Storck? Vagy ilyen ügyesen átverte egész Magyarországot, de még a németek egy részét is? 

Aztán a facebookot pörgetve kiderült a turpisság;

kleini.PNGKleinheisler egy év alatt nem volt képes alapszinten megtanulni kommunikálni a csapattársaival és az edzőivel

Adom minden szavadat, kedves poszter. A menedzsere szerint "Mentálisan, kommunikációban és a német nyelvben van némi lemaradása." Szóval kalimpálva és mutogatva próbált szót érteni a mi Lacink. Végülis ha majmok lennének a csapattársai ez talán elégséges is lenne. Mondjuk eleve milyen elcseszett dolog az, hogy valakiben még az igény sem alakul ki arra, hogy beszélni tudjon az őt nap mint nap körülvevő emberekkel...

Így tehát szépen hazaküldték megmutatni, hogy mi az a szint amit itthon elérhet a meglévő tudásával. Hátha észreveszi, hogy egy kis energiabefektetéssel akár olyan csapatba is kerülhetne, amellyel valós esélyei vannak a BL-főtáblára. Hátha tud rá hatni Gera Zoli, hogy "hát igen, jó ezzel a Fradival a BL második selejtezőköre, meg a Mennyei, de azért a Fulhammel mégiscsak jobb volt Európa Liga döntőt játszani." Mert hát Lacikát valószínűleg csak egy alap német nyelvtudás választja el attól, hogy értelmes, európai szinten jegyzett csapatokban játszhasson. Miközben körülötte egy éve mindenki aki releváns tényező manapság a futballban, (azaz képes hatni egy futballközegre és/vagy hasznosítható tudást tud(na) átadni) az németül beszél. 

Mindeközben pedig Nagy Ádámnak fél év után olyan jól megy a "kommunikáció", hogy a Bologna drukkerei december hónap legjobbjának választották meg, és Pirlóhoz hasonlítják. 

 

Adott tehát a feladat, nyárig meg kéne tanulni németül. A magyar bajnokság ördögi é kibírhatatlan iramára nyilván nem lehet majd fogni, ha esetleg nem sikerül. Én őszintén mondom drukkolok neki, mert szeretem a csupaszív játékosokat, akik felszántják a pályát. Állítólag a tehetsége megvan, úgyhogy már csak egy kis ész hiányzik...

Ha tetszett a bejegyzés, like-olj, kommentelj, vagy oszd meg.
Ha nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről, akkor kövess a facebookon:

A bejegyzés trackback címe:

https://couchclub.blog.hu/api/trackback/id/tr2112160249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása