Egy wannabe vlogger blogja egyenesen a kanapéról

Couch Club

Couch Club

Kicsoda valójában Bran Stark? (2. rész)

...avagy sosem késő helyrehozni a hibáinkat

2016. július 25. - Couch Club Szunyi

SPOILERVESZÉLY!

Én szóltam előre... Megyünk tovább teóriánkkal a Trónok Harca "látnok kissrácával" kapcsolatban, és most jönnek csak az igazán szaftos részek.. Időközben módosítottam korábbi elgondolásomat, és kettő helyett három részben fogom elemezni Bran szerepét, remélem senki sem bánja. Aki olvasta az első részt, annak jó szórakozást, aki még nem, annak erre tessék!

isaac-hempsted-wright-as-bran-in-game-of-thrones-season-6.jpg

Az előző rész végén ugye ott hagytuk abba, hogy valószínűleg Bran felelős Hodor halálán túl Aerys király megőrülésért, ezáltal kollektívan a Westeroson fennálló háborús helyzetért is, sőt ami még fájóbb, hogy majdhogynem teljes családjának kiírtásáért. 

Alapvetés, hogy Bran tulajdonképpen jót akart azzal, hogy figyelmezteti Aeryst a közelgő tél álnév alatt érkező Másokra. Miután azonban terve félresiklott, és a király félreértette az üzenetet, neki is szembesülnie kellett a fentebb leírt negatív következményekkel, ezen felül pedig a fagyos halálosztagos parát sem sikerült hatályon kívül helyezni.

Ha hiszünk abban, hogy Bran fő célja nem más, minthogy Westeros népét megmentse a Mások szállította biztos haláltól, akkor hihetünk abban is, hogy nem fogja annyiban hagyni a dolgot és újabb kísérletet tesz majd erre. Tételezzük fel, hogy Bran idővel megtanulja használni warg képességeit, és utazásai során sikerrel fogja instruálni, befolyásolni alanyait, valamint képes lesz arra, hogy fizikailag is testet öltsön. Amennyiben ez adott, úgy könnyedén lehetséges, hogy Brandon Stark nem más mint maga Építő Brandon (Bran the Builder), aki 8000 évvel korábban élt, és többek között felépítette Derest, és a Mások elleni védelem (enyhe képzavarral élve) oszlopaként megépítette a Falat is. A két személy szándékai mindenesetre azonosak...

Lehet, hogy nem véletlenül volt Bran kedvenc története az Építőről szóló mese, amit Öreg Nan mesélt neki. Apropó, Öreg Nan-ről - aki Bran-re a bénulása óta vigyázó idős asszony - azt mondják, hogy az ő fejében már az összes Brandon Stark egy emberré vált. Véletlen volna?

Egy másik bizonyíték erre a tézisre, amikor Arya és Ned királyvárban beszélgetnek Bran életéről. Arya elmondja, hogy Bran mindig a Királyi testőrség tagja akart lenni, de erre így, bénultan már nem lesz lehetősége. Apja egyetért vele, de elmondja, hogy lehet egy nap majd egy kastély urává válik, beülhet a királyi Kistanácsba, vagy akár hatalmas kastélyokat is építhet, mint Építő Bran. A készítők valamiért nem hagyták ki ezt a beszélgetést a sorozatból, ami csak azért történhetett, mert sokkal fontosabb mondat, mint amilyennek amúgy tűnik.

További erre utaló gondolatokat fedezhetünk a Durran-királyról szóló történetben, aki Viharvég megépítéséről híres. Többen úgy gondolták, hogy a vár megépítésében az Erdő Gyermekei segítettek Durrant, azonban mások (ezek nem azok a Mások - hehe) úgy gondolják, hogy egy kisfiú mondta el Durrannak, hogy hogyan építse meg a várat. Ez a kisfiú pedig nem volt más, mint a későbbi Építő Brandon.

Ha továbbgörgetjük az elméletet, akkor még meredekebb feltételezéseket tehetünk: Lehetséges, hogy Bran Stark nem találta elégségesnek a Fal által biztosított védelmet, ezért további óvintézkedéseket tett, hogy megállítsa az Éjszaka Seregeit. Lehet, hogy Bran maga a Fény Ura, és az utazásai során a Vörös Papokkal és Papnőkkel kommunikálva szervez sereget az Éjkirály ellen. A Fény Urát követők szerint létezik egy személy, aki ennek a seregnek az élére állva vezeti majd a híveket. A sorozat jelenlegi állása szerint ez nem más, mint Havas Jon. Elég epikus gondolat, hogy Bran, mint a Fény Ura Jon-t választotta bajnokának, aki majd megmenti Westerost a pusztulástól.

Meredek feltételezés? Abszolút. Ugyanakkor elég racionálisan alátámasztott gondolatmenet, és ez még mindig nem a vége. A sorozat lezáró részében megyünk tovább és még ennél is durvább kapcsolatokról rántjuk le a leplet.

Ha tetszett a bejegyzés, like-olj, kommentelj, vagy oszd meg.
Ha nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről, akkor kövess a facebookon:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://couchclub.blog.hu/api/trackback/id/tr918911916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanko13 2016.08.29. 10:31:49

Epekedünk a folytatásért! :-)
süti beállítások módosítása